Camping

In het voetspoor van Gerald Brenan

Wil je te voet van de zuidflank van de Sierra Nevada, de Alpujarras, over de Puerto de Lobo of de Puerto de la Ragua naar de Marquesado del Zenete trekken (of in omgekeerde richting natuurlijk), dan ben je van harte welkom om je trekkerstent op te zetten op onze mini-camping aan de voet van de Puerto de Lobo, tussen Alquife en Lanteira. Lees, als je dat nog niet gedaan hebt, bij wijze van voorpret Gerald Brenan’s South from Granada, bijvoorbeeld in de uitgave van Penguin Modern Classics.

De GR7, de 3300 kilometer lange wandelroute die begint in de Franse Elzas en via Andorra naar het Spaanse Tarifa voert, ligt vier kilometer van de camping vandaan. De met wit-rode strepen gemarkeerde route loopt over de Puerto de la Ragua naar de Alpujarras. De Camino de Santiago voert over het kerkplein van Alquife. Je kunt bij ons een stempeltje halen voor het pelgrimspaspoort.

Je zet je tent op in onze olijfboomgaard, om te koken gebruik je de gemeenschappelijke keuken of de buitenkeuken op het terras en douchen doe je in een van de twee toilet- en douche ruimtes. Je inkopen kun je in Alquife of Lanteira doen. Er is een busverbinding naar Guadix/Granada ( kijk op www.alsa.es)

Tarief

€ 10,- p.p. per overnachting inclusief  het gebruik van de algemene keuken en douches. 

Mini-camping La Tercera República

een ideale plek voor wandelaars, fietsers en motorrijders

      2015-08-02-09-58-07      imgres

 

Email: cortijolabalsa@gmail.com

Als je onze Facebook liked en deelt krijg je een gratis overnachting.